گوناگون

کشف مقبره ۴ هزار ساله پزشک-جادوگر سلطنتی در سقاره مصر

کشف مقبره ۴ هزار ساله پزشک-جادوگر سلطنتی در سقاره مصر

در یک کشف مهم باستان‌شناسی در مصر، مقبره یک پزشک و جادوگر سلطنتی فرعون در گورستان باستانی سقاره شناسایی شده است. طبق اعلام وزارت گردشگری و آثار باستانی مصر، این کشف گواهی است بر این که در مصر باستان، پزشکی و جادو به یک اندازه ارزشمند بوده‌اند و ترکیب این دو تخصص باعث شده بود که صاحب مقبره جایگاه اجتماعی والایی پیدا کند.

به گزارش پارسینه، مصر باستان علاوه بر شاهکارهای معماری خود، در زمینه پزشکی نیز پیشرفت‌های زیادی داشت. در طول ۳۰۰۰ سال تاریخ مصر، مصریان باستان درک عمیقی از سیستم قلبی و عروقی، درمان بیماری‌هایی مانند زوال عقل و افسردگی، و حتی اولین اقدامات در زمینه دندان‌پزشکی داشتند.

5123104

اکنون، باستان‌شناسان در گورستان سقاره، که یکی از مهم‌ترین محوطه‌های باستانی مصر است، مقبره یک پزشک سلطنتی را کشف کرده‌اند که علاوه بر تخصص پزشکی، در حوزه جادو نیز فعالیت داشت. وزارت گردشگری و آثار باستانی مصر در روز ۶ ژانویه از کشف مقبره‌ای متعلق به شخصی به نام «تتی نِب فو» خبر داد. این مقبره که به دوره پادشاهی قدیم و دوران سلطنت پپی دوم (حدود ۴۲۰۰ سال پیش) تعلق دارد، در بخش جنوبی گورستان سقاره قرار دارد. به نظر می‌رسد که مقبره قرن‌ها پیش غارت شده، اما دیوارهای آن همچنان سالم مانده و با آثار هنری زیبا پوشانده شده است.

5123105

در این مقبره، تصاویری حکاکی شده است که علاوه بر زیبایی‌های هنری، جزئیات شگفت‌انگیزی از زندگی این فرد را نشان می‌دهند. یک درب کاذب زیبا و صحنه‌های مختلف از مراسم تدفین بر دیوارهای مقبره نقش بسته است. تابوت داخل مقبره نیز حاوی نام و عنوان‌های رسمی صاحب آن است.

«تتی نب فو» که به عنوان پزشک ارشد کاخ شناخته می‌شود، در نوشته‌های مقبره خود به عنوان کاهن و جادوگر الهه سرکت، الهه موجودات سمی، نیز معرفی شده است. این به وضوح نشان می‌دهد که وی در درمان گزش‌ها و نیش‌های جانوران سمی تخصص داشته است. علاوه بر این، عنوان «دندان‌پزشک ارشد و مدیر گیاهان دارویی» نیز برای او ذکر شده است. حکاکی‌ها و نقاشی‌های دیوار مقبره به وضوح نمایانگر مقام بلند اجتماعی و حرفه‌ای این پزشک در دوران سلطنت فرعون هستند.

5123103

این کشف بار دیگر تأکید می‌کند که در مصر باستان، ترکیب پزشکی و جادو به طور جدی در جامعه ارزش‌گذاری می‌شده و افرادی که در هر دو حوزه تخصص داشتند، جایگاه ویژه‌ای در جامعه می‌یافتند.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار