چگونه عزت نفس خود را تقویت کنیم؟ راهکارهای علمی برای زندگی بهتر
دکتر حمیده صمدی، مدیر مرکز مشاوره مبتنی بر سبک زندگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دکترای تخصصی روانشناسی، در یک گفتگو به بررسی نقش "عزت نفس" در ارتقاء کیفیت زندگی افراد پرداخت و گفت: "عزت نفس یعنی پذیرفتن و دوست داشتن خود به همان شکلی که هستیم." وی افزود: افرادی که عزت نفس بالا دارند، از درون احساس ارزشمندی میکنند و نیازی به تایید از سوی دیگران ندارند.
به گزارش پارسینه، دکتر صمدی همچنین تفاوت عزت نفس و اعتماد به نفس را تشریح کرد و گفت: "اعتماد به نفس به تواناییهای خاص فرد مربوط میشود، مانند توانایی رانندگی خوب، در حالی که عزت نفس به ارزش قائل شدن برای خود و توانمندیهایمان در کل بر میگردد."
نشانهها و آسیبهای عزت نفس پایین
دکتر صمدی درباره نشانههای عزت نفس پایین توضیح داد که این حالت میتواند در موقعیتهای خاص مانند وزن، کار یا روابط فردی خود را نشان دهد یا ممکن است به صورت کلی فرد در تمامی جنبههای زندگی احساس عزت نفس نداشته باشد. او هشدار داد که عزت نفس پایین میتواند زمینهساز کمالگرایی بیمارگونه، فشار روانی زیاد و تعیین اهداف غیرمنطقی شود.
راهکارهای افزایش عزت نفس
برای افزایش عزت نفس، دکتر صمدی پیشنهاداتی همچون پذیرش ترسها و ضعفهای خود، ارتباط با افرادی که تاثیر مثبت بر روی فرد دارند، یادگیری مهارتهای جدید مانند زبان و اهمیت دادن به ظاهر و لباس را مطرح کرد. او همچنین افزود که موفقیتها را باید فهرست کرد، خود واقعی را پذیرفت و از مقایسه خود با دیگران خودداری کرد.
ارسال نظر