گوناگون

چای چگونه خطر بیماری‌های مزمن را کاهش می‌دهد؟

چای چگونه خطر بیماری‌های مزمن را کاهش می‌دهد؟

چای یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های جهان پس از آب است و این محبوبیت بی‌دلیل نیست. این نوشیدنی مغذی به دلیل اثرات آرامش‌بخش، طعم‌های خاص و فواید بهداشتی بسیاری که دارد، توانسته است جایگاه ویژه‌ای در زندگی روزمره مردم پیدا کند.

به گزارش پارسینه، چای فاقد کالری است و به دلیل غنای بالای آنتی‌اکسیدان‌ها، فواید زیادی برای سلامتی دارد. این ویژگی‌ها به کاهش خطر سکته مغزی، بهبود فشار خون، تنظیم سطح کلسترول و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند. نتایج یک مطالعه در سال ۲۰۲۲ نشان داده است که خطر مرگ و میر در افرادی که به طور منظم چای می‌نوشند، ۹ تا ۱۳ درصد کمتر از کسانی است که این نوشیدنی را مصرف نمی‌کنند. اما چرا یک فنجان چای اینقدر تاثیرگذار است؟

چای و فواید آن برای تمرکز و کاهش استرس

نوشیدن چای می‌تواند یک تقویت‌کننده طبیعی باشد. ترکیب کافئین و تیانین موجود در چای به بهبود هوشیاری کمک کرده و در عین حال، برخلاف قهوه، هیچگونه اضطراب و عصبی شدن به همراه ندارد. کافئین موجود در چای کندتر جذب بدن می‌شود و انرژی ثابت‌تری را برای مدت طولانی‌تری فراهم می‌آورد. از سوی دیگر، تیانین، که یک اسید آمینه خاص است و به طور عمده در چای یافت می‌شود، سبب آرامش و بهبود عملکرد شناختی می‌شود. تحقیقات نشان داده‌اند که تیانین می‌تواند تمرکز و حافظه را تقویت کرده و به کاهش استرس کمک کند.

چای و طعم اومامی

چای به خصوص چای ماچا، دارای طعم خاصی به نام اومامی است که در دسته مزه‌های اصلی قرار می‌گیرد و به شدت طعم غذا را تقویت می‌کند. این طعم لذیذ سبب محبوبیت بیشتر چای در بین علاقه‌مندان به طعم‌های خاص می‌شود.

آبرسانی با چای

یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین فواید چای، خاصیت آبرسانی آن است. هیدراته ماندن برای سلامت قلب، عملکرد بهتر عضلات، روان نگه داشتن مفاصل و بهبود هضم غذا ضروری است. با اینکه چای به دلیل محتوای کافئین خود خاصیت ادرارآوری دارد، این اثر ملایم است و چای همچنان یک منبع آبرسان مؤثر به شمار می‌آید. هیدراته ماندن به بدن کمک می‌کند تا سموم را دفع کرده و تعادل نمک‌ها را حفظ کند.

ترکیبات ضدبیماری در چای

چای، به ویژه چای سبز، سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها و فلاونوئیدهایی همچون کاتچین‌ها است. این ترکیبات با مقابله با آسیب‌های سلولی و کاهش التهاب، ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی و برخی سرطان‌ها را کاهش دهند. چای سبز به دلیل غلظت بالای کاتچین‌ها برای خواص ضدالتهاب و ضد سرطان خود بسیار معروف است.

علاوه بر کاتچین‌ها، چای سیاه نیز خواص آنتی‌اکسیدانی خود را حفظ می‌کند، حتی با اینکه در فرآیند تخمیر، سطح کاتچین‌ها کاهش می‌یابد. این فرآیند به تولید ترکیبات خاصی مانند تیافلاوین‌ها و تیاریوبیگین‌ها منجر می‌شود که به فواید بهداشتی چای سیاه می‌افزایند.

چای و سلامت روده

تحقیقات اخیر نشان داده‌اند که آنتی‌اکسیدان‌های موجود در چای ممکن است در حمایت از سلامت میکروبیوم روده نقش داشته باشند و رشد باکتری‌های مفید را تشویق کنند. این امر می‌تواند تأثیرات مثبت زیادی بر هضم غذا و عملکرد سیستم ایمنی داشته باشد.

چای با ترکیب پیچیده‌ای از ترکیبات، به‌طور هم‌افزایانه عمل می‌کند تا بیشترین فواید بهداشتی را فراهم کند. جدا کردن این ترکیبات از چای هیچ‌گاه همان تاثیرات مثبت را نخواهد داشت که یک فنجان چای کامل برای بدن فراهم می‌کند.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار