۵ نکته برای کاهش اضطراب نوزادتان در مقابل غریبهها
اضطراب از غریبهها بخشی طبیعی از رشد است و برای همیشه ادامه نخواهد داشت—بیشتر کودکان تا سن ۳ سالگی از این مرحله عبور میکنند.
به گزارش پارسینه، در حدود ۸ تا ۱۰ ماهگی، بسیاری از نوزادان دچار اضطراب از غریبهها میشوند، ترسی از افراد ناآشنا که ممکن است شامل دوستان، همسایگان و اعضای خانوادهای باشد که بهطور مرتب نمیبینند. حتی یک تغییر در ظاهر فیزیکی فردی آشنا مانند یک ریش جدید یا عینک آفتابی میتواند باعث ایجاد اضطراب غریبهها شود.
نگران نباشید اگر نوزادتان هنگام ملاقات با کسی که نمیشناسد گریه میکند، بیقراری میکند، سرش را برمیگرداند یا به شما میچسبد. ممکن است احساس خجالت کنید یا حتی فکر کنید مسئولیت این رفتار بر عهده شماست، اما گابریل فِلمان، کارشناس ارشد رشد کودک در شرکت Lovevery، میگوید این نوع رفتارها نشانه رشد اجتماعی-عاطفی کودک هستند. نوزاد شما شروع به شناختن افرادی که میشناسد کرده و ممکن است در برخورد با افرادی که نمیشناسد محتاط یا نگران باشد.
اضطراب از غریبهها بخشی طبیعی از رشد است و برای همیشه ادامه نخواهد داشت—بیشتر کودکان تا سن ۳ سالگی از این مرحله عبور میکنند. در این مدت، میتوانید از پنج استراتژی پیشنهادی فِلمان استفاده کنید:
۱. مدیریت انتظارات
اگر ممکن است، به افراد از قبل اطلاع دهید که نوزادتان در حال گذر از یک مرحله جدید رشد است و ممکن است کمی زمان نیاز داشته باشد تا آماده شود که در آغوش گرفته شود یا حتی با او صحبت شود. این موضوع میتواند برای پدربزرگها، مادربزرگها و سایر اعضای خانوادهای که نوزاد قبلاً با آنها راحت بوده، دشوار باشد. به آنها اطمینان دهید که این تردید نوزادتان بخشی از رشد اوست و بهزودی خواهد گذشت.
۲. آرام باشید
ممکن است از دیدن مهمانان هیجانزده باشید، اما سعی کنید هنگام خوشامدگویی اولیه آرامش داشته باشید تا نوزادتان احساس امنیت کند. به بازدیدکنندگان توصیه کنید با صدای آرام صحبت کنند، تماس چشمی را محدود کنند و به آرامی در اطراف نوزادتان حرکت کنند.
۳. منتظر نشانههای راحتی از سوی نوزاد باشید
به افراد اطلاع دهید که تا زمانی که نوزادتان نشانههای راحتی نشان ندهد، او را بلند نکنند یا لمس نکنند. این نشانهها ممکن است شامل لبخند، باز کردن بازوها یا شروع تماس از سوی نوزاد باشد. بلند کردن نوزادی که احساس اضطراب دارد، احتمالاً اوضاع را بدتر خواهد کرد، حتی با بهترین نیتها. یک قانون کلی این است که به علائم نوزادتان توجه کنید و اجازه دهید او روند را هدایت کند.
۴. احساسات نوزادتان را تأیید کنید
اگر نوزادتان علائم اضطراب از غریبهها را نشان میدهد، سعی کنید آرام بمانید و حمایت و درک خود را نشان دهید. از استفاده از عبارات «نکن» (مثل «گریه نکن» و «نترس») و بیاهمیت جلوه دادن ترسهای او خودداری کنید. در عوض، تأیید کنید که افراد جدید، موقعیتها و روالها میتوانند ناراحتکننده باشند: «این فرد را نمیشناسی و احساس نگرانی داری. اشکالی ندارد. آنها اینجا هستند تا مراقب تو باشند و به زودی با آنها آشنا میشوی.»
۵. خداحافظی کوتاه کنید
وقتی برای اولین بار نوزادتان را با کسی تنها میگذارید، برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه اول بمانید، سپس خداحافظی کنید و به نوزادتان بگویید به زودی برمیگردید. از اینکه یواشکی بروید یا خداحافظی را طولانی کنید خودداری کنید و سعی کنید آرام و مطمئن رفتار کنید حتی اگر خودتان کمی مضطرب باشید.
منبع : https://blog.lovevery.com/child-development/5-tips-to-ease-your-babys-stranger-anxiety/
Bottom of Form
ارسال نظر