زرشک پلو با مرغ/ دستور تهیهای خوشمزه و مجلسی برای مهمانیها
زرشک پلو با مرغ یکی از غذاهای معروف و محبوب ایرانی است که در بسیاری از مراسمات خاص، از جمله عروسیها و مهمانیها سرو میشود.
به گزارش پارسینه، این غذا با طعم و ظاهری زیبا، همگان را مجذوب خود میکند. در این مقاله، طرز تهیه زرشک پلو با مرغ به روش ساده و مجلسی را آموزش میدهیم.
مواد لازم برای زرشک پلو با مرغ
مواد لازم | میزان لازم |
---|---|
برنج | 4 پیمانه |
مرغ | 4 تکه |
پیاز خرد شده نگینی | 1 عدد |
زردچوبه | 1 قاشق مرباخوری |
نمک | 1 قاشق چایخوری |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | 4 قاشق غذاخوری |
آبلیمو | 1 قاشق غذاخوری |
گلاب | 1 قاشق غذاخوری |
زرشک | 1 پیمانه |
شکر | 2 تا 3 قاشق غذاخوری |
خلال پسته | 100 گرم |
کره | 50 گرم |
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ
-
آمادهسازی مرغ:
مرغ را بشویید و خوب تمیز کنید. سپس با چاقو چند برش ظریف روی مرغ ایجاد کنید تا هنگام پخت بهتر طعم بگیرد.
-
سرخ کردن پیاز:
پیاز را ریز خرد کرده و در قابلمهای با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را اضافه کرده و کمی دیگر تفت دهید.
-
اضافه کردن مرغ:
مرغها را به پیاز داغ اضافه کرده و تفت دهید تا کمی رنگ بگیرند و مزه دار شوند.
-
پخت مرغ:
4 لیوان آب به مرغ اضافه کنید. توجه داشته باشید که سطح مرغ باید کمی با آب پوشانده شود، سپس بگذارید تا مرغ پخته و آب آن نصف شود.
-
آماده کردن سس:
در یک تابه جداگانه، رب گوجه فرنگی را با روغن تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود. سپس آبلیمو، گلاب و یک قاشق از زعفران دم کرده را اضافه کرده و مخلوط کنید.
-
افزودن سس به مرغ:
سس آماده را به مرغ پخته شده اضافه کنید و به مدت 10 دقیقه با حرارت ملایم بپزید تا مواد به خورد مرغ برود.
-
تفت دادن زرشک:
در یک تابه دیگر، کره و روغن را بریزید و زرشکها را با شکر و یک قاشق زعفران و گلاب تفت دهید. توجه کنید که حرارت نباید زیاد باشد تا زرشکها نسوزند.
-
پخت برنج زعفرانی:
برنج را با زعفران دم کرده رنگ کنید. پس از اینکه زرشکها آماده شد، کمی از برنج زعفرانی را به آن اضافه کرده و هم بزنید.
-
سرو کردن:
برنج را دم کنید و پس از مخلوط کردن زرشک و برنج، مرغ پخته شده را روی آن بچینید. سپس با خلال پسته تزیین کنید.
نکات کلیدی برای پخت زرشک پلو با مرغ
- رنگ و براقیت زرشک: برای حفظ رنگ و براقیت زرشک، پس از حل شدن شکر در زرشک، بلافاصله حرارت را خاموش کنید.
- سرخ کردن مرغ: برای طعم بهتر، مرغ را قبل از اضافه کردن پیاز و آب سرخ کنید.
- استفاده از زعفران: زعفران را باید به صورت جداگانه دم کنید و به غذا اضافه کنید تا رنگ و عطر بهتری داشته باشد.
- تفت دادن زرشک: زرشکها باید به آرامی تفت داده شوند تا دچار سوختگی نشوند و به دندان نچسبند.
نتیجهگیری
زرشک پلو با مرغ یکی از بهترین انتخابها برای مهمانیها و مراسمهای خاص است. با رعایت نکات فوق، میتوانید این غذای لذیذ را به شکلی حرفهای و خوشمزه تهیه کرده و از طعم آن لذت ببرید.
ارسال نظر