گوناگون

آیا مصرف مواد نگهدارنده خطرناک است؟ متخصص تغذیه توضیح می‌دهد

آیا مصرف مواد نگهدارنده خطرناک است؟ متخصص تغذیه توضیح می‌دهد

آزیتا حکمت‌دوست، پزشک عمومی و متخصص تغذیه، درباره مواد نگهدارنده و تأثیر آن‌ها بر سلامت بدن توضیح داد و گفت: مواد نگهدارنده از رشد باکتری‌ها جلوگیری می‌کنند و به همین دلیل در بسیاری از مواد غذایی بسته‌بندی‌شده به‌ویژه محصولات فرآوری‌شده و نوشیدنی‌ها استفاده می‌شوند.

به گزارش پارسینه، وی در توضیح روش‌های نگهداری مواد غذایی افزود: دو روش عمده برای افزایش ماندگاری مواد غذایی وجود دارد. یکی استفاده از بسته‌بندی‌های استریل با دمای بالا، مانند شیرهای تترا پک، که باکتری‌ها در آن از بین می‌روند. دیگری افزودن مواد نگهدارنده مانند بنزوات سدیم است که در نوشابه‌ها و سایر محصولات غذایی به‌منظور جلوگیری از رشد باکتری‌ها به‌کار می‌رود.

میزان استاندارد و تأثیر مواد نگهدارنده بر سلامت

حکمت‌دوست درباره میزان استاندارد مواد نگهدارنده گفت: این مواد طبق استانداردهای مشخصی تعیین می‌شوند و در مقادیر مجاز، معمولاً آسیبی به بدن نمی‌زنند. با این حال، مصرف زیاد و مداوم مواد نگهدارنده می‌تواند اثرات تجمعی بر بدن داشته و به سلول‌ها آسیب بزند.

خطرات مصرف زیاد مواد نگهدارنده

این متخصص تغذیه به خطرات مصرف بیش‌ازحد مواد نگهدارنده اشاره کرد و گفت: برای مثال، نیترات که به سوسیس و کالباس اضافه می‌شود، می‌تواند در بدن به نیتروزآمین تبدیل شود. این ترکیب خطر آسیب به سلول‌ها و افزایش احتمال ابتلا به سرطان‌های دستگاه گوارش را به همراه دارد.

وی اضافه کرد: افرادی که به‌طور مرتب از نوشابه‌های گازدار، سوسیس و کالباس استفاده می‌کنند، در معرض خطر آسیب‌های جدی ناشی از تجمع مواد نگهدارنده قرار دارند.

تأثیر مواد نگهدارنده بر کودکان

حکمت‌دوست درباره تأثیرات مواد نگهدارنده بر کودکان بیان کرد: کودکان به‌دلیل رشد سلولی بیشتر، حساسیت بیشتری به مواد شیمیایی دارند. بنابراین، مصرف مواد نگهدارنده باید با احتیاط بیشتری برای آن‌ها انجام شود و آزمایشات ایمنی معمولاً ابتدا روی بزرگسالان انجام می‌شود.

مواد نگهدارنده در لبنیات و سایر محصولات غذایی

این متخصص تغذیه افزود: در فرآیند پاستوریزاسیون، نیازی به افزودن مواد نگهدارنده به لبنیات نیست. بنابراین، اگر به لبنیات مواد نگهدارنده اضافه شود، این اقدام تخلف محسوب می‌شود.

وی تاکید کرد: استفاده از مواد نگهدارنده در برخی محصولات مانند سوسیس و کالباس یا نوشابه‌ها اجتناب‌ناپذیر است، اما باید اطمینان حاصل شود که این مواد طبق استانداردهای تعیین‌شده و در مقادیر مجاز استفاده شوند.

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار