گوناگون

خوراکی گران قیمت برای سلامت چشم و روان

خوراکی گران قیمت برای سلامت چشم و روان

در مطالعات بالینی، علائم افسردگی را بهتر از دارونما تسکین داد. در واقع به نظر می رسید که علائم افسردگی را به روشی مشابه داروهای ضد افسردگی تجویزی تسکین می دهد...

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی پارسینه ، زعفران ، یک ادویه و رنگ دهنده پر استفاده است که از گیاه Crocus sativus (C. sativus) به دست می آید. این محصول حاوی ترکیباتی است که محققان برای درمان افسردگی، اضطراب، مشکلات چشم و موارد دیگر مورد بررسی قرار داده اند. با این حال، تحقیقات بیشتری برای تعیین اثربخشی و ایمنی زعفران ضروری است.

عوارض جانبی از جمله افزایش احتمال خونریزی با زعفران - به شکل مکمل - ممکن است رخ دهند. اگر شرایط پزشکی خاصی دارید یا باردار یا شیرده هستید، پزشک ممکن است به شما توصیه کند که از آن استفاده نکنید.

چگونه زعفران سلامت چشم و روان شما را بهبود می بخشد

افسردگی

در مطالعات بالینی ، زعفران علائم افسردگی را بهتر از دارونما تسکین داد. در واقع، زعفران به نظر می رسید که علائم افسردگی را به روشی مشابه داروهای ضد افسردگی تجویزی مانند پروزاگ (فلوکستین) و سلکسا (سیتالوپرام) تسکین می دهد. و زعفران به تنهایی یا در ترکیب با داروهای ضد افسردگی برای درمان افسردگی موثر بود.

این نتایج مثبت هستند. با این حال، تحقیقات گسترده تر با مطالعات با کیفیت بالاتر، بزرگتر و طولانی مدت تر برای ارزیابی بهتر اثرات و ایمنی زعفران ضروری است. مطالعات آینده همچنین باید شامل گروه متنوع تری از شرکت کنندگان باشد.

اضطراب

در مطالعات بالینی ، زعفران در مقایسه با دارونما در تسکین علائم اضطراب موثرتر بود. اگرچه امیدوارکننده است، اما همچنان به تحقیقات با کیفیت بالاتر با مطالعات طولانی مدت نیاز است.

پشتیبانی از سلامت چشم

در مطالعات بالینی، از زعفران در افراد مبتلا به شرایط چشمی زیر استفاده شد:

انحطاط ماکولا مرتبط با سن  

گلوکوم (آب سیاه) زاویه باز

ماکولوپاتی دیابتی

به طور کلی، این بیماری های چشم از دلایل اصلی نابینایی در سراسر جهان هستند.

نتایج یک بررسی نشان داد که زعفران می تواند برای مقابله با این شرایط مفید باشد. با این حال، تحقیقات گسترده تر با کیفیت بالا با مطالعات بزرگتر و طولانی مدت تر برای درک بهتر اثرات زعفران ضروری است.

عوارض جانبی زعفران چیست؟

عوارض جانبی شایع

سازمان غذا و داروی آمریکا زعفران را در صورت استفاده به عنوان یک طعم دهنده یا عامل رنگ دهنده در غذا در فهرست «به طور کلی به عنوان ایمن شناخته شده» خود قرار داده است.

مطالعات کمی در مورد ایمنی زعفران وجود دارند.

با این حال، عوارض جانبی شایع ممکن است شامل موارد زیر باشند:

اضطراب

تغییرات اشتها که ممکن است منجر به کاهش وزن شود

یبوست

خواب آلودگی

خشکی دهان

سردرد

تهوع

عوارض جانبی شدید

عوارض جانبی جدی ناشی از مصرف زعفران ممکن است شامل موارد زیر باشند:

واکنش آلرژیک شدید: واکنش آلرژیک شدید یک عارضه جانبی جدی است که امکان دارد با هر دارو یا محصول طبیعی رخ دهد. اگر دچار واکنش آلرژیک شدید شوید، ممکن است علائمی مانند دشواری در تنفس، خارش و بثورات پوستی را تجربه کنید.

خونریزی غیر طبیعی: زعفران ممکن است خطر خونریزی غیر طبیعی رحم را افزایش دهد.

پوست و چشم های زرد رنگ: رنگ زعفران ممکن است در پوست و چشم های شما جمع شده و علائم زردی را تقلید کند.

اگر دچار واکنش آلرژیک شدید هستید یا اگر هر یک از علائم شما تهدید کننده زندگی است، با اورژانس تماس بگیرید و بلافاصله کمک پزشکی دریافت کنید.

چگونه زعفران سلامت چشم و روان شما را بهبود می بخشد

موارد احتیاط

ممکن است در صورت وجود هر یک از موارد زیر، یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی استفاده از زعفران را توصیه نکند:

واکنش آلرژیک شدید: اگر به زعفران یا اجزای آن (مواد تشکیل دهنده یا اجزا آن) آلرژی شناخته شده دارید، از زعفران پرهیز کنید. اگر مطمئن نیستید، از یک داروساز یا ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی فهرستی کامل از مواد تشکیل دهنده را بخواهید.

بارداری: دوزهای بالای زعفران ممکن است بر رحم تأثیر بگذارد و خطر سقط جنین را افزایش دهد. قبل از مصرف مکمل زعفران، با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی تماس بگیرید تا در مورد مزایا و خطرات آن صحبت کنید.

شیردهی: مطالعات کمی در مورد زعفران وجود دارند که شامل والدین شیرده و افرادی با افسردگی پس از زایمان می شوند. اما برای درک بهتر اثرات و ایمنی زعفران بر این والدین و نوزادان شیرخوار، آزمایشات بالینی بیشتری لازم است. قبل از مصرف مکمل زعفران، در مورد مزایا و خطرات آن با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی صحبت کنید.

سالمندان بالای 65 سال: سالمندان در کارآزمایی های بالینی شرکت کرده اند که اثرات زعفران بر انحطاط ماکولا مرتبط با سن را بررسی کرده اند. این یک بیماری چشمی تهدید کننده بینایی است که بیشتر در افراد مسن دیده می شود. اما همچنان به کارآزمایی های بالینی با کیفیت بالاتر، بزرگتر و طولانی مدت تر نیاز است. افزون بر این، برخی از افراد مسن ممکن است احتمال بیشتری برای تجربه عوارض جانبی دارو داشته باشند. به همین دلیل، در مورد مصرف زعفران با پزشک خود صحبت کنید.

کودکان: برخی از نوجوانان در کارآزمایی های بالینی شرکت کردند که اثرات زعفران بر علائم افسردگی و اضطراب را ارزیابی کرد. اما همچنان به تحقیقات بیشتر با مطالعات با کیفیت بالا نیاز است. افزون بر این، بیشتر برچسب های محصولات زعفران و Crocus sativus (C. sativus) احتمالاً بزرگسالان و نه کودکان را هدف قرار می دهند. اگر مکمل زعفران را برای فرزندتان در نظر دارید، ابتدا با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی صحبت کنید.

مشکلات کلیوی: زعفران ممکن است با برخی آزمایشات غیر طبیعی مرتبط با کلیه پیوند خورده باشد. اگر عملکرد کلیه شما در حال بدتر شدن است، ممکن است علائمی مانند ادرار خونی یا کف آلود، چشم های پف کرده که از بین نمی روند و تورم مچ پا یا پاها را تجربه کنید.

شرایط خونریزی: زعفران ممکن است خطر خونریزی شما را افزایش دهد. اگر به یک شرایط خونریزی مانند بیماری فون ویلبراند مبتلا هستید، ممکن است ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی بخواهند از مصرف زعفران پرهیز کنید.

چه مقدار زعفران باید مصرف کنم؟

قبل از مصرف هر گونه مکمل همیشه با پزشک خود صحبت کنید تا اطمینان حاصل کنید که مکمل و دوز مصرفی برای نیازهای فردی شما مناسب است.

در حالی که برخی مطالعات در مورد زعفران روی انسان ها انجام شده است، هنوز به آزمایشات بالینی بیشتر با کیفیت بالا نیاز است. به همین دلیل، هیچ دستورالعملی برای دوز مناسب مصرف زعفران برای هر شرایطی وجود ندارد.

در کارآزمایی های بالینی روی علائم افسردگی و اضطراب، روزانه حدود 30 میلی گرم زعفران استفاده شد.

در مورد انحطاط ماکولا مرتبط با سن، دوز مصرف در مطالعات از 20 میلی گرم تا 50 میلی گرم در روز متغیر بود. همچنین دوز 15 میلی گرم دو بار در روز برای این بیماری وجود داشت.

برای گلوکوم (آب سیاه) زاویه باز، دوز مصرف زعفران 30 میلی گرم در روز بود.

و برای ادم ماکولای دیابتی، دوز روزانه 5 میلی گرم یا 15 میلی گرم از کروسین بود. کروسین ماده ای در زعفران است.

دوز مصرفی خاص ممکن است بسته به شکل دوز و شرایط پزشکی فرد متفاوت باشد. اگر از مکمل زعفران استفاده می کنید، توصیه های پزشک یا دستورالعمل های روی برچسب محصول را دنبال کنید.

در صورت زیاده روی در مصرف زعفران چه اتفاقی می افتد؟

اطلاعات بیشتری در مورد ایمنی، سمیت و مصرف بیش از حد زعفران در انسان مورد نیاز است. اما به طور کلی، گزارشاتی از سمیت در دوزهای بالاتر از 5 گرم در روز وجود دارد.

اگر دچار سمیت خفیف ناشی از زعفران هستید، ممکن است علائمی مانند موارد زیر را تجربه کنید:

اسهال

سرگیجه

تهوع یا استفراغ

اگر دچار سمیت شدید ناشی از زعفران هستید، ممکن است علائمی مانند موارد زیر را تجربه کنید:

بی حسی یا سوزن سوزن شدن دست و پا

پوست و چشم های زرد رنگ به دلیل تجمع رنگ از زعفران

اگر گمان می کنید که دچار عوارض جانبی تهدید کننده زندگی هستید، فوراً در پی دریافت مراقبت های پزشکی باشید.

چگونه زعفران سلامت چشم و روان شما را بهبود می بخشد

تداخلات دارویی

اطلاعات محدودی در مورد تداخلات دارویی احتمالی با زعفران وجود دارند. تداخلات احتمالی بیشتر بر اساس کاربردهای بالقوه یا عوارض جانبی زعفران است:

رقیق کننده های خون: زعفران ممکن است خطر خونریزی شما را افزایش دهد. این ممکن است اثرات افزایشی با رقیق کننده های خون داشته باشد و خطر کبودی و خونریزی را افزایش دهد. وارفارین نمونه ای از داروهای رقیق کننده خون است.

داروهای ضد افسردگی: زعفران ممکن است بر خلق و خوی شما تأثیر بگذارد. پزشک ممکن است بخواهد شما را از نزدیک زیر نظر داشته باشد و هرگونه تنظیم دارویی لازم را انجام دهد.

داروهای خواب آور: زعفران ممکن است باعث خواب آلودگی شود. این ممکن است اثرات افزایشی با سایر داروهای خواب آور مانند آمبین (زولپیدم) داشته باشد.

خواندن دقیق فهرست مواد تشکیل دهنده و حقایق تغذیه ای مکمل برای دانستن اینکه کدام مواد تشکیل دهنده و چه مقدار از هر ماده تشکیل دهنده در آن گنجانده شده است، ضروری است. لطفاً برچسب مکمل را با پزشک خود مرور کنید تا در مورد تداخلات احتمالی با غذاها، مکمل های دیگر و داروها صحبت کنید.

نحوه نگهداری زعفران

دستورالعمل های نگهداری ممکن است برای محصولات مختلف متفاوت باشد. دستورالعمل ها و برچسب بسته بندی روی ظرف را با دقت بخوانید.

شرایط نگهداری مطلوب برای اکثر داروها و مکمل ها مکانی خنک و خشک است. همچنین باید درب داروهای خود را محکم بسته و دور از دید و دسترس کودکان و حیوانات خانگی نگهداری کنید. در صورت امکان در یک کابینت یا کمد قرار داده و درب آن را قفل کنید.

محصولات پس از یک سال یا همانطور که روی بسته بندی مشخص شده است، دور انداخته شود. از ریختن محصولات استفاده نشده و منقضی شده در فاضلاب یا توالت خودداری کنید.

اگر پرسشی در مورد نحوه دور انداختن داروها یا محصولات طبیعی خود دارید، با داروساز یا پزشک خود مشورت کنید.

روش های مصرف زعفران

منابع غذایی زعفران

زعفران از Crocus sativus (C. sativus) به دست می آید که به طور طبیعی به عنوان یک گیاه در دسترس است. وزارت کشاورزی آمریکا به طور کلی زعفران یا C. sativus را به عنوان ادویه در غذاها طبقه بندی می کند. سازمان غذا و داروی آمریکا همچنین زعفران را در فهرست «به طور کلی به عنوان ایمن شناخته شده» خود قرار داده که به عنوان طعم دهنده یا عامل رنگ دهنده استفاده می شود.

مکمل های زعفران

زعفران احتمالاً به طور گسترده به صورت کپسول در دسترس است. اشکال دیگر دوز زعفران ممکن است شامل موارد زیر باشند:

قرص ها

پاستیل ها

مایع

پودر

اما برخی از این اشکال دیگر ممکن است در ترکیب با مواد دیگر باشند. همچنین ممکن است گزینه های گیاهی را مشاهده کنید.

محصول خاص شما به ترجیح شما و آنچه که امیدوارید در مورد اثرات آن به دست آورید، بستگی دارد. از آنجایی که هر محصول ممکن است بسته به شکل متفاوت عمل کند، رعایت توصیه های پزشک یا دستورالعمل های روی برچسب محصول ضروری است.

حقایق مکمل

مواد تشکیل دهنده فعال: پیکروکروسین، سافرانال، کروسین، 3،8-دی هیدروکسی-1-متیل آنتراکینون-2-کربوکسیلیک1

نام های جایگزین: زعفران، Crocus sativus، C. sativus

دوز پیشنهادی: ممکن است بسته به شکل دارویی و وضعیت پزشکی متفاوت باشد.

ملاحظات ایمنی: عوارض جانبی احتمالی، تداخلات و ملاحظات ویژه برای کودکان، بارداری و شیردهی

سخن پایانی

زعفران از گیاه Crocus sativus (C. sativus) به دست می آید و ممکن است از سلامت روان و چشم حمایت کند. از آنجایی که تحقیقات بیشتری در مورد زعفران ضروری است، هنوز نمی توان در مورد اثربخشی آن نتیجه گیری دقیق انجام داد. مهم است که تشخیص و درمان بیماری های خود را به تأخیر نیندازید. قبل از مصرف مکمل زعفران، با پزشک، داروساز یا متخصص تغذیه معتبر مشورت کنید تا به شما در دستیابی ایمن به اهداف سلامتی خود کمک کنند.

منبع: عصر ایران

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار