گوناگون

چه زمانی تمرین تنها خوابیدن کودکان را شروع کنیم

چه زمانی تمرین تنها خوابیدن کودکان را شروع کنیم

شما این روزها نمی‌توانید شب‌های بی‌خوابی را تحمل کنید به ‌قدری از کمبود خواب گیج شده‌اید که ممکن است گریه کنید.

مجید سلطانی

به گزارش پارسینه، شما این روزها نمی‌توانید شب‌های بی‌خوابی را تحمل کنید به ‌قدری از کمبود خواب گیج شده‌اید که ممکن است گریه کنید. تا حالا شاید از خودتان پرسیده باشید که آیا وقت آن رسیده که خواب‌آموزی کودک خود را شروع کنید یا خیر.

از طرفی نگرانید آیا کودکتان به اندازه کافی بزرگ شده است؟ کدام روش‌ها بهترین نتیجه را دارند؟ و خواب‌آموزی چقدر طول می‌کشد؟ دکتر نوآ شوارتز، متخصص اطفال، توصیه‌هایی برای والدین خسته ارائه می‌دهد.

اصول اولیه خواب‌آموزی

به‌طور ساده، خواب‌آموزی فرایندی است که در آن کودک شما یاد می‌گیرد به‌تنهایی به خواب برود چه در آغاز شب که در گهواره قرار می‌گیرد، چه زمانی که نیمه‌شب از خواب بیدار می‌شود.

دکتر شوارتز معتقد است: «به طور کلی، شما کودکتان را به این درک می‌رسانید که می‌تواند خودش به خواب برود یا خودش را آرام کند. این یک مهارت رشدی است که باید یاد بگیرند.»

خواب‌آموزی به معنای خواب بیشتر برای والدین یا مراقبان نیز هست.

تفاوت خواب‌آموزی و قطع تغذیه شبانه

لازم است بدانید که خواب‌آموزی با قطع تغذیه شبانه تفاوت دارد.

برای ماه‌ها احتمالاً چندین بار در شب برای تغذیه کودک خود بیدار شده‌اید. قطع تغذیه شبانه به این معناست که مطمئن شوید کودکتان در طول روز غذای کافی می‌خورد، به طوری که دیگر نیازی به بیدار شدن برای تغذیه در شب نداشته باشد. این کار تا زمانی که کودک شما سالم بوده و وزن مناسبی دارد کاملاً ایمن است. درباره زمان مناسب برای قطع تغذیه شبانه با متخصص اطفال مشورت کنید.

می‌توانید هم‌زمان خواب‌آموزی و قطع تغذیه شبانه را انجام دهید. در واقع، خواب‌آموزی گاهی به کاهش تغذیه شبانه منجر می‌شود، زیرا کودکتان یاد می‌گیرد خودش دوباره به خواب برود. با این حال، اگر کودکتان کم‌وزن باشد یا شرایط پزشکی خاصی داشته باشد، ممکن است لازم باشد حتی در حین یا پس از خواب‌آموزی، تغذیه شبانه را ادامه دهید.

چه زمانی باید خواب‌آموزی را شروع کنید؟

دکتر شوارتز توصیه می‌کند خواب‌آموزی را زمانی که کودک شما حدود چهار ماهه است شروع کنید. در این سن، معمولاً کودکان به اندازه کافی بزرگ هستند که خود را آرام کنند و ممکن است دیگر نیازی به تغذیه شبانه نداشته باشند. علاوه بر این، در حدود چهار ماهگی، چرخه‌های خواب کودکتان شروع به بالغ شدن می‌کنند و ریتم شبانه‌روزی (چرخه هورمونی که خواب و بیداری ما را تنظیم می‌کند) وارد عمل می‌شود.

برخی کودکان می‌توانند زودتر خواب‌آموزی را شروع کنند و برخی دیگر بهتر است در حدود شش ماهگی این فرایند را آغاز کنند. اگر مطمئن نیستید که کودکتان آماده است یا نه، ابتدا با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید.

خواب‌آموزی چقدر طول می‌کشد؟

مدت زمان لازم برای موفقیت در خواب‌آموزی کودک شما به روش انتخابی‌تان بستگی دارد. اما به طور کلی، حدود سه تا چهار شب طول می‌کشد. برخی روش‌ها ممکن است بیشتر طول بکشند، اما دکتر شوارتز می‌گوید بیشتر موضوع به داشتن یک برنامه و پایبندی والدین به روش انتخابی برمی‌گردد.

اگر دو هفته تلاش کردید و موفق نشدید، بهتر است با متخصص اطفال مشورت کنید.

آیا خواب‌آموزی ایمن است؟

تحقیقات طولانی‌مدت زیادی در زمینه خواب‌آموزی انجام شده و هیچ مدرکی نشان نمی‌دهد که خواب‌آموزی از نظر جسمی یا روانی برای کودکان مضر باشد. در واقع، این روش می‌تواند خلق والدین را بهبود بخشد، کیفیت خواب نوزاد را افزایش دهد و دلبستگی امن بین نوزاد و مراقبان را تقویت کند. مادامی که کودکتان به اندازه کافی بزرگ باشد و در محیطی امن باشد، خواب‌آموزی (صرف‌نظر از روش انتخابی) کاملاً ایمن و سالم است.

روش‌های خواب‌آموزی

هدف خواب‌آموزی این است که به کودک خود بیاموزید که می‌تواند به‌تنهایی به خواب برود. هدف این است که کودکتان بدون نیاز به تکان دادن یا آرام کردن شما بخوابد.

دکتر شوارتز می‌گوید: «اغلب، روش‌های خواب‌آموزی با هم همپوشانی دارند و والدین روش‌ها را ترکیب می‌کنند که کاملاً طبیعی است. مهم این است که ببینید چه چیزی برای شما و کودکتان بهتر عمل می‌کند.»

1. روش گریه کردن (Cry it out - CIO)

2. روش فربر (Ferber Method)

3. روش بلند کردن و خواباندن (Pick up, put down)

4. روش صندلی (The chair method)

5. روش تغییر تدریجی زمان خواب (Bedtime fading)

نکات تکمیلی:

  • روش مناسب خود را بیابید.
  • روتین خواب ایجاد کنید.
  • به زمان‌بندی توجه کنید.
  • هر گریه‌ای را پاسخ ندهید.

همیشه در صورت نیاز با پزشک اطفال مشورت کنید تا مطمئن شوید مسیر درستی را پیش گرفته‌اید.

 

منبع: https://health.clevelandclinic.org/when-and-how-to-sleep-train-your-baby

 

 

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار