گوناگون

با افزایش مصرف گاز خانگی در روزهای گذشته خاموشی های گسترده را در پی داشت

برف برق را پراند!

برف برق را پراند!

برودت هوا در روزهای گذشته مصرف گاز را به طور چشمگیری افزایش داد و باعث شد تا قطعی برق شدت بگیرد. به طوریکه شرکت توانیر در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «با توجه به سرمای هوا، افزایش مصرف گاز خانگی و محدودیت‌های ایجاد شده در روند تامین و انتقال گاز به نیروگاه‌ها، برق برخی مشترکان شهر تهران قطع شده است.»

تحریریه پارسینه: برودت هوا در روزهای گذشته مصرف گاز را به طور چشمگیری افزایش داد و باعث شد تا قطعی برق شدت بگیرد. به طوریکه شرکت توانیر در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «با توجه به سرمای هوا، افزایش مصرف گاز خانگی و محدودیت‌های ایجاد شده در روند تامین و انتقال گاز به نیروگاه‌ها، برق برخی مشترکان شهر تهران قطع شده است.»  براساس اعلام این شرکت در ۲۴ ساعت گذشته مصرف گاز در بخش‌ خانگی، تجاری و صنایع جزء حدود ۷۵ درصد از کل گاز تولیدی کشور را به خود اختصاص داده است. این شرکت همچنین از شهروندان خواستار صرفه جویی در مصرف گاز شد: «با توجه به افزایش مصرف گاز نسبت به سال گذشته که نزدیک به ۱۲۰ میلیون مترمکعب افزایش مصرف در بخش‌ خانگی، تجاری و صنایع جزء را نشان می‌دهد، از تمامی هموطنان عزیز درخواست دارم با رعایت دمای رفاه در منازل (۱۸ تا ۲۱ درجه سانتی‌گراد)، پوشیدن لباس‌های گرم، پوشاندن دریچه‌های کولر، استفاده از درزگیرها و پیوستن به پویش «دو درجه کمتر»، ما را همراهی کنند تا همانند همیشه، از این دوره سرما و یخبندان نیز به سلامت عبور کنیم.»

قطعی برق در سراسر کشور

افزایش مصرف گاز و قطعی برق البته صرفا در تهران رخ نداد بلکه در استان های دیگری همچون اصفهان علی رغم سوزاندن مازوت، خاموشی ها به صورت روزانه و در نقاط مختلف استان صورت می گیرد. خاموشی ها و استمرار آن، حالا اما صدای بسیاری از شهروندان را در آورده است؛ چرا که آنها معتقد هستند این موضوع باعث صدمه دیدن کسب و کار آنها شده است و ضررهای زیادی را به آنها تحمیل کرده. پدرام، «الف» یکی از همین افراد است. او که باشگاه بدنسازی دارد، می گوید وقتی برق می رود، سالنش بسیار تاریک می شود و دیگر چشم چشم را نمی بیند؛ به همین خاطر هم مجبور است براساس برنامه قطعی عمل کند و زمان های اعلامی باشگاه را ببندد؛ ضمن اینکه برخی از دستگاه ها نیز با برق کار می کند. سارا، «ج» اما شهروند دیگری است که در یکی از واحدهای صنعتی مشغول به کار است. او می گوید قطعی برق فشار کاری او را چند برابر کرده است؛ چرا که کارفرمایش به دلیل خاموشی و تحمیل خسارت، او و همکارانش را مجبور به اضافه کاری در روزهای تعطیل می کند تا بتواند ضرر خود را تا حدی جبران کند. قطعی برق، حالا به مشکلی اساسی تبدیل شده است که بسیاری از شهروندان در نقاط مختلف را درگیر کرده است. ابراهیم، «ب» که کارمند اداره است، می گوید زمانی که برق ها قطع می شوند، سیستم ها به طور کلی کارآیی ندارند و کار ارباب رجوع تا زمانی که برق وصل شود، لنگ می ماند. حسین نیز یکی از افرادی است که برای کار بانکی به شعبه مراجعه کرده و اما به دلیل قطعی برق، نتوانسته کار خود را پیش ببرد. اینها تنها نمونه ای از گلایه های شهروندان در رابطه با مشکلات قطعی برق است که البته از تابستان تاکنون گریبان آنها را گرفته است؛ ضمن اینکه به همه اینها باید خسارت لوازم خانگی ناشی از قطع و وصل برق را نیز اضافه کرد. از طرف دیگر خیلی از شهروندان معتقدند که قطعی های برق به آنها اعلام نمی شود یا اینکه زمان آن با برنامه اعلامی متفاوت است و همین هم باعث می شود تا آنها نتوانند برای انجام کارهای خود برنامه ریزی کنند. از سوی دیگر، رئیس پلیس راهور تهران گفت:قطع برق مشکل جدی برای ترافیک ایجاد می‌کند و باعث تردد کاذب می‌شود،ما در جلساتی که در ۳ سال گذشته انجام شده ۳۰ تقاطع را اعلام کرده ایم که برق چراغ‌های آنها قطع نشود.

وقتی بهارستان نشین ها معترض می شوند

استمرار این موضوع اما چندی پیش صدای برخی از نمایندگان را نیز در آورد. به گزارش «اکوایران» ، امید نصیبی، نماینده مردم ممسنی و رستم در مجلس شورای اسلامی در این باره گفت: «قطع برق به مدت 10  ساعت در روز، به معنای نابودی کامل کشاورزی، باغات، مزارع و صیفی‌جات است. مردم به شدت نگران و عصبانی هستند و توجیه ناترازی برق را نمی‌پذیرند، زیرا زندگی‌شان در حال از بین رفتن است.» همچنین زهرا سعیدی مبارکه، نماینده مردم مبارکه در مجلس نیز گفت: «امروز برق نداریم، اما آیا برنامه‌ای برای قطعی برق داریم؟ مردم باید از قبل از زمان قطعی برق مطلع شوند. قطع برق باعث مشکلاتی برای افراد مسن و بیماران مبتلا به ام اس شده است؛ آن‌ها نمی‌توانند از آسانسور استفاده کنند و این وضعیت برای این قشر آسیب‌پذیر دردناک است.»  او افزود: «این وضعیت نیاز به یک سامانه منظم دارد. بی‌برنامگی در این زمینه به نارضایتی عمومی دامن زده است. قطعی برق قابل قبول است، اما باید مدیریتی بر آن وجود داشته باشد.» علی نیکزاد، نایب رئیس مجلس نیز گفت: «حداقل خواسته مردم، به‌ویژه تولیدکنندگان و بیمارستان‌ها، این است که قطعی برق طبق برنامه‌ریزی قبلی باشد. این درخواست منطقی است و ما انتظار داریم وزیر نیرو با کسانی که بدون برنامه برق را قطع می‌کنند، برخورد کند.» اما در این باره وزیر نیرو  هم در گفت و گو با رسانه ها اظهار داشت: «در حال حاضر ۹۷ درصد انرژی برق مورد نیاز کشور در حال تامین است و تنها ۳ درصد از نیاز برق کشور از طریق اعمال محدودیت ساعتی به صورت عادلانه و با توزیع سراسری در حال مدیریت است.»عباس علی‌آبادی‌ گفت: «یکی از چالش‌ها و نواقص جدی کشور در حوزه انرژی موضوع بهره‌وری انرژی است که باید با کمک یکدیگر تلاش کنیم این مشکل بزرگ حل شود.»  وی با اشاره به اینکه مصرف برق ایران در سال چیزی حدود 350 میلیارد کیلووات ساعت است، ادامه داد:« این میزان مصرف برق معادل مصرف کشورهایی است که تولید ناخالص داخلی بالایی دارند و نشان می‌دهد که بهره‌وری انرژی در کشور پایین است.»

این درحالی است که قطعی برق تنها مختص زمستان نیست و در سال های گذشته خاموشی ضرر و زیان های بسیاری به بخش خانگی و صنعتی وارد کرد. بنابراین چندان دور از ذهن نیست که تابستان پیش رو نیز شهروندان در نقاط مختلف کشور با این مشکل روبه رو باشند! البته وزیر نیرو درباره مشکل قطعی برق در تابستان ۱۴۰۴ گفته است که من انتظار دارم تابستان سال آینده مردم دیگر شاهد بی‌برقی نباشند.

 

ارسال نظر

نمای روز

داغ

صفحه خبر - وب گردی

آخرین اخبار