جلسه رئیس جمهور و شورای رقابت برای حذف رانت
رئیسجمهوری صبح امروز در دیدار با اعضای شورای رقابت تاکید کرد که نقش این شورا در مقابله با رانت در اقتصاد کشور بسیار مهم است.
به گزارش پارسینه به نقل از اکوایران، صبح امروز، شنبه 15 آذر 1403، اعضای شورای رقابت در دیدار با مسعود پزشکیان، رئیسجمهوری با تاکید بر اهمیت و کلیدی بودن جایگاه شورا، به بیان چالشها و آسیبها در مسیر اجرایی شدن تصمیمات شورا پرداختند.
رئیسجمهوری در این نشست با مرور وضعیت خصوصی سازی در کشور و عدم تحقق اهداف خصوصی سازی و رقابتی شدن اقتصاد، گفت: اساساً همه حکومتهای صالح و پیامبران برای ایجاد عدالت و تعادل آمدند؛ این انصاف و عدالت نیز سرلوحه عمل شورای رقابت است.
او شرایط کنونی و مؤلفههای اقتصادی کشور را یکی از دلایلی برشمرد که تصمیمات شورای رقابت را با چالش مواجه کرده است و افزود: رانت در اقتصاد کشور تبدیل به یکی از معضلات پررنگ شده که اتفاقاً نقش شورای رقابت در همین خصوص بسیار مؤثر است.
به گزارش خبرگزاری مهر، در ادامه این نشست عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی با مرور آسیبها و مشکلات پیش روی شورای رقابت، گفت: مسئولیت وزارت اقتصاد در تأمین شرایط مطلوب در شورای رقابت انکارناپذیر است. بر همین اساس نیز تلاش ما تقویت این بخش بوده و سعی داریم شرایط را برای انحصارزدایی فراهم کنیم.
سید محمدرضا نورانی رئیس شورای رقابت نیز در این نشست ضمن تشریح موارد و چالشهای شورای رقابت، گفت: شورای رقابت مطابق با قانون تنها مرجع رسیدگی به رویههای ضد رقابتی در کشور است.
نورانی همچنین بر ضرورت تمکین بر اجرای کامل مصوبات، ضرورت داشتن داشبورد رقابتی کشور به منظور رصد و پایش دقیق اطلاعات در راستای تحقق انصاف و عدالت بیشتر، ضرورت ارتباط مستمر با نهادها و مقامات ارشد و تصمیم گیر مثل شورای عالی بورس به منظور جلوگیری از اخذ تصمیمات انحصاری و تعامل سازنده دستگاههای حاکمیتی با شورای رقابت به پشتوانه ورود رئیس جمهور در اجرای مصوبات تاکید کرد.
تاکید پزشکیان بر حذف رانت
البته این نخستین باری نیست که رئیسجمهوری بر حذف رانت در کشور تاکید میکند. پزشکیان در چهل و یکمین جلسه هیات دولت از وزیر امور اقتصادی و دارایی خواست تا هر چه سریعتر زمینه اجرای کامل و دقیق ماده 169 قانون مالیاتهای مستقیم (مالیات مکرر) را فراهم کند و گفت: اگر این قانون به شکل دقیق اجرا شود، از وقوع بخش قابل توجهی از مصادیق فرار مالیاتی، رانت، رشوه و فساد اقتصادی جلوگیری میشود.
در واقع میتوان گفت که یکی از مهمترین گفتههای پزشکیان در حوزه اقتصاد، مبارزه با رانت است. او در ابتدای کار خود نیز گفته بود: اقتصاد ما نشان میدهد ۶۰۰ تا ۱۰۰۰هزارمیلیارد تومان رانت دادهایم. همه مردم نگران و ناراضیاند و اگر جلوی این وضعیت اقتصادی گرفته نشود، با مشکل زیادی مواجه خواهیم شد.
او همچنین از ارز ۴۲۰۰ تومانی بهعنوان رانت یاد میکرد و به همین دلیل بساط کار دلار نیما را جمع کرد. پزشکیان در این باره تاکید کرده بود: این ارز در اختیار هر کسی قرار بگیرد، باعث ایجاد رانت میشود و اگر قرار است دولت پول بدهد و یک عده با رانت، پول را در جای دیگری خرج کنند، همان بهتر که این کار انجام نشود.
رئیسجمهوری بیان کرد: مخالف هر نوع ارز غیرآزاد هستم. ما در شرایط تورم هستیم و در عین حال قیمت دلار ثابت بود که این وضعیت یعنی هرکس که میتوانست دلار بگیرد، رانت ایجاد میکرد.
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم و رحمة الله
تدوین و تنظیم از: یعقوب محمدی دیوان
وَ مِنْهُ، عَنْ نُوحِ بْنِ شُعَيْبٍ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ اَلْحَسَنِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ يَقْطِينٍ فِيمَا أَعْلَمُ عَنْ نَادِرٍ اَلْخَادِمِ قَالَ: ذَكَرَ أَبُو اَلْحَسَنِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ اَلْكَرَفْسَ فَقَالَ أَنْتُمْ تَشْتَهُونَهُ وَ لَيْسَ مِنْ دَابَّةٍ إِلاَّ وَ هِيَ تَحْتَكُّ بِهِ؛
امام همام ابو الحسن رضا عليه السّلام نام كرفس را برد و فرمود: شما آن را دوست داريد و جانورى نيست جز كه خود را بدان بسايد.
المحاسن ج۲ ص۵۱۵
الکافي ج۶ ص۳۶۶
الوافي ج۱۹ ص۴۴۵
وسائل الشیعة ج۲۵ ص۱۹۳
بحار الأنوار ج۶۳ ص۲۴۰
چرا جانوران خود را به کرفس می مالند؟
شگفت انگیز است ولی کرفس ضد باکتری است.
وب سایت رسمی دولت ایالات متحده:
متی سیلین یک نوع آنتی بیوتیک است (پسوندهای –سین –سیلین و سایکلین یعنی آنتی بیوتیک مثل پنی سیلین و سفالکسین و آموکسی سیلین و جنتامایسین و تتراسایکلین و...) و استافیلوکوکوس اورئوس یک باکتری کروی شکل و گرم مثبت است که اغلب به صورت خوشه ای (خوشه ای شکل) قرار می گیرد. این باکتری بیماریزاترین باکتری از نوع استافیلوکوکوس است. متی سیلین فقط در 50 درصد مواقع بر علیه استافیلوکوکوس اورئوس مؤثر است. مطالعه نشان داد که کرفس می تواند به عنوان یک درمان گیاهی جایگزین در برابر عفونت های پوستی مرتبط با استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین مورد استفاده قرار گیرد. پس جانداران خود را به کرفس می مالند تا زخم های پوستی خود را درمان کنند. پژوهشها با عنوان (Celery (Apium graveolens) as a potential antibacterial agent and its effect on cytokeratin-17 and other healing promoters in skin wounds infected with methicillin-resistant Staphylococcus aureus) در دسترس ملت کبیر و ورجاوند ایران است.
صلوات
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته